Karolina Utović

Životopis

Karolina Utović rođena je 1975. godine u Zagrebu. Slikarsku i umjetničku naobrazbu stjecala je u Centru za likovni odgoj Grada Zagreba, uz slikaricu Vjeru Lalin te u Ateljeu za odrasle Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić, uz slikara Željka Karaulu. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je Hrvatskog likovnog društva, Udruge likovnih stvaralaca Fortuna-Art i Kluba Zaprešićana Zapreščan. Živi u Zaprešiću.

Izdvojeni osvrti

Brošura HLD 2015.
Karolina Utović unjela je svojim animalističkim radovima neobičnu svježinu. Prisutnost koju autorica iskazuje u "portretiranju" svojih životinjskih modela rezultira neodoljivom ljupkošću koja nije "kičasta". Pogled na raskošni kolorit Kravice tužnih očiju, ili na dva praščića (Braća) izaziva kod gledatelja osmjeh i toplinu. To je ista ona čarolija koja nas vraća u djetinjstvo dok gledamo crtane filmove. A da se radi o autorici izrazito lirskog senzibiliteta svjedoče Breze u nekoj začaranoj "vilinskoj šumi".
- lik.kritičar prof. Milana Ilić

Izložba "Krovovi i pročelja"
Pogled sa zvonika Karoline Utović lijep je primjer kompozicijske osmišljenosti. Stavljajući u prvi plan veliko zvono, autorica kroz njegove držače rastvara panoramu ispunjenu dobro odmjerenim rasporedom kućica i krovova. Vrlo efektno.

Katalozi

Katalozi autorice dostupni su za pregled i preuzimanje na sljedećim poveznicama:

Katalog 1 - Pričao mi deda

Katalog 2 - Galerija Anima